Marco Bicego: Burijntechniek

De burijntechniek is een verfijnde graveertechniek die vaak wordt geassocieerd met de prachtige juwelen van de ontwerper Marco Bicego. Deze techniek, genaamd “bulino” in het Italiaans, is een ambachtelijke benadering van het decoreren van edele metalen oppervlakken, zoals goud.

Bij de burijntechniek wordt gebruikgemaakt van kleine burijnen, fijne stalen graveergereedschappen met scherpe punten. De ambachtsman gebruikt deze burijnen om met de hand gedetailleerde en ingewikkelde ontwerpen in het metaal te graveren. De resultaten zijn verbluffend en kenmerkend voor Marco Bicego’s juwelen, met prachtige, met de hand gegraveerde patronen en motieven die zijn creaties een uniek en persoonlijk karakter geven.

De burijntechniek wordt vaak toegepast op de oppervlakken van Marco Bicego’s juwelen, waaronder ringen, armbanden, hangers en oorbellen. Het resulteert in een subtiel reliëf en textuur, waardoor het juweel een opvallend visueel en tactiel element krijgt. Dit vakmanschap is een weerspiegeling van Marco Bicego’s toewijding aan traditie, vakmanschap en de zoektocht naar schoonheid in elk stuk dat hij creëert.

Kortom, de burijntechniek is een cruciaal element in de creaties van Marco Bicego, en het voegt een onderscheidend kenmerk toe aan zijn juwelen, waardoor ze zowel visueel aantrekkelijk als uniek zijn in de wereld van luxe juwelen.

Ontdek hier de volledige collectie van Marco Bicego

share

Gerelateerde blogs

NIEUW Seiko Prospex GMT

Marco Bicego: Burijntechniek

Seiko 5 Sports verbreedt de horizon met nieuwe GMT-serie: SKX Sports Style

MARCO BICEGO NIEUW TE ZOTTEGEM

Marco Bicego nieuw te Zottegem Juweliers Paul

Wouters & Hendrix

Alessandra Dona

No products were added to the wishlist.

Schrijf je hier in

Ladies night! Een exclusieve shop avond van 18u-21u in onze vestiging te Ninove! Schrijf je hier in