Seiko 5 Sports verbreedt de horizon met nieuwe GMT-serie: SKX Sports Style

Sinds de lancering in 1968 staat de Seiko 5 Sports-collectie voor mechanische horloges die synoniem zijn van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Toen de collectie in 2019 opnieuw werd gelanceerd, is er een actieve en jeugdige dynamiek aan toegevoegd. Vandaag zet Seiko 5 Sports opnieuw een stap voorwaarts met de introductie van het eerste model met een GMT-kaliber. Met als basis het beproefde en vertrouwde 4R kaliber, biedt deze nieuwe serie van drie ontwerpen het gemak van een GMT-aanduiding. In een kast die slechts 0,1 mm dikker is dan de bestaande kast.

Iedere uitvoering heeft een wijzerplaat in een andere kleur: zwart, blauw en oranje. Om de leesbaarheid te perfectioneren hebben de GMT-wijzers een contrasterende kleur gekregen. Helder rood boven de zwarte en blauwe wijzerplaten; zwart boven de oranje variant. Net als de tijdwijzers en indexen, is de GMT-wijzer voorzien van een royale laag LumiBrite om ook een optimale leesbaarheid bij weinig licht te garanderen. Naast het internationale gemak van de GMT-functie zijn de horloges ook voorzien van een draaibare bezel, die in twee kleuren is uitgevoerd om in één oogopslag de dag- en nachturen te kunnen onderscheiden. De bezel is gemaakt van Seiko’s Hardlex-glas om het hoge niveau van duurzaamheid te leveren waar de Seiko 5 Sports-collectie om bekend staat.

De serienaam SKX Sports Style is niet zomaar gekozen: het ontwerp van kast en wijzerplaat is geïnspireerd op een van Seiko’s meest geliefde sporthorloges, bij liefhebbers bekend als de Seiko SKX-serie. De horlogeband met schakels in vijf rijen is een nieuw ontwerp, maar is eveneens geïnspireerd op de originele SKX-serie. De middelste rijen van schakels zijn gepolijst en vormen zo een sprankelend contrast met de buitenste rijen.

share

Gerelateerde blogs

Tissot Seastar

Annamaria Cammilli

NIEUW Seiko Prospex GMT

Marco Bicego: Burijntechniek

Seiko 5 Sports verbreedt de horizon met nieuwe GMT-serie: SKX Sports Style

MARCO BICEGO NIEUW TE ZOTTEGEM

Marco Bicego nieuw te Zottegem Juweliers Paul
No products were added to the wishlist.

Schrijf je hier in

Ladies night! Een exclusieve shop avond van 18u-21u in onze vestiging te Ninove! Schrijf je hier in