Tissot Seastar

SEASTAR 40MM COLLECTIE UITGEBREID MET VIJF NIEUWE AUTOMATISCHE UURWERKEN

DE WEG NAAR WATERBESTENDIGHEID

In de jaren 1930 voerde Tissot in samenwerking met het Zwitserse Laboratorium voor horlogeonderzoek in Neuchâtel een groot aantal experimenten uit. Daaruit kwamen de eerste waterbestendige Tissot-modellen voort, zoals de collecties ‘Camping’ (1938) en ‘Aquasport’ (1939). Deze waren niet alleen antimagnetisch – en dus zeer nauwkeurig – maar ook schokbestendig, stofdicht en voorzien van een roestvrijstalen kast en onbreekbaar glas.

DE GEBOORTE VAN DE SEASTAR-COLLECTIE

Vervolgens bracht Tissot in de jaren 1940 in Canada een nieuwe ‘Five Star’-serie uit, die ook meeliftte op deze innovaties. Een decennium later, toen er een verbeterd model van een hermetisch afgesloten waterdicht horloge werd gemaakt, was de naam snel gekozen: het zou een ‘Sea’star worden! De naam werd in 1952 als handelsmerk geregistreerd en sindsdien is dit horloge een iconisch Tissot-model.

Trio of Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm in blue, black and two-tone versions, surrounded by bubbles
Focus on the crown of the Tissot Seastar 40mm Powermatic 80, water-resistant to 30 bar.
Product image of the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm floating on the surface of the water

LE LOCLE, ZWITSERLAND. MEI 2024.

Tissot kondigt met trots de langverwachte uitbreiding van de Seastar-collectie aan. De line-up van de Seastar 40mm wordt uitgebreid met het Powermatic 80 uurwerk met deze vijf nieuwe modellen. Wellicht herinneren kenners zich dat de samenwerking tussen Wilson, de WNBA en Tissot onlangs een 40mm automatische variant introduceerde, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor deze nieuwe, veelzijdigere model iteratie die de geliefde Zwitserse techniek in de kern blijft omarmen.

SUBTIELE EN SOBERE DESIGNUPDATES

Voor deze nieuwe release heeft de behuizing een subtiele transformatie ondergaan, met een inkeping langs de randen van de behuizing. Het resultaat is een compacter en verfijnder uiterlijk. Deze uurwerken zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een sportief maar assertief accessoire, met een waterdichtheid tot 30 bar (300 m/ 1000 ft) en verbeterde zichtbaarheid in schemerige omstandigheden dankzij de Super-LumiNova® gecoate wijzers en uur markeringen.

De uitbreiding van de nieuwe Seastar-collectie bestaat uit vijf modellen, allemaal met een verticaal geborstelde wijzerplaat die naar de randen toe vervaagt naar zwart, wat het algehele gradiënt effect en de textuur versterkt. Elk model is uitgerust met een uni-directionele stalen lunette met een ring van gekleurd mineraalglas.

Twee modellen hebben dezelfde roestvrijstalen kast en band, maar een verschillende kleur wijzerplaat: blauw en grijs. Een ander model is het tweekleurige model met zijn aparte look. Dit model heeft een geel gouden-PVD-bezel met een zwarte rand en wordt aangevuld door een bijpassende tweekleurige armband met goud-PVD en roestvrijstalen elementen.

Tot slot zijn er twee modellen met een vrij zeldzame verschijning voor de Seastar-collectie, die worden gekenmerkt door hun volledig zwart-PVD gecoate roestvrijstalen kast. De ene wordt geleverd met een zwarte tropische band met een blauwe geborstelde wijzerplaat, terwijl de andere is versierd met een grijze geborstelde wijzerplaat en een volledig zwarte metalen armband heeft.

Close-up of the graduated blue dial on the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm
Grey dial model of the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm worn on the wrist of a men's model
Blue dial model of the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm worn on the wrist of a women's model
Close-up of the grey dial of the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm and the Superluminova technology for visibility in low light conditions.

SPORTIEVER OF GEKLEDER, AAN JOU DE KEUZE.

Met het verwisselbare bandsysteem kiest u gemakkelijk uit verschillende compatibele banden van Tissot.

Voor mensen met een actieve levensstijl is de zwarte tropische band een frisse toevoeging aan de Tissot selectie. Overstappen tussen banden gaat moeiteloos door simpelweg de oude band uit te klikken en de nieuwe in te klikken.

Focus on the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm and the different compatible bracelets
Visual example of the quick release interchangeable strap system available on the Tissot Seastar 1000 Powermatic 80 40mm models

ALTIJD EN OVERAL

Of je nu op avontuur gaat aan een meer of aan de oceaan, geniet van een stranddag of een bedrijfsuitje bijwoont, de Seastar-collectie is ontworpen om je ensemble voor elke gelegenheid te verbeteren en geeft je look een Zwitsers tintje.

Voel de zomer op de Zwitserse manier met een Seastar om je pols.

share

Gerelateerde blogs

Tissot Seastar

Annamaria Cammilli

NIEUW Seiko Prospex GMT

Marco Bicego: Burijntechniek

Seiko 5 Sports verbreedt de horizon met nieuwe GMT-serie: SKX Sports Style

MARCO BICEGO NIEUW TE ZOTTEGEM

Marco Bicego nieuw te Zottegem Juweliers Paul
No products were added to the wishlist.

Schrijf je hier in

Ladies night! Een exclusieve shop avond van 18u-21u in onze vestiging te Ninove! Schrijf je hier in