Aan welke hand draag je je trouwring?

Aan welke hand draag je nu de trouwring? Deze vraag wordt vaak gesteld, en het antwoord hierop is simpel: dit mag je zelf bepalen. Er is geen ‘juiste’ manier om een trouwring te dragen. Dit kan verschillen per land, zelfs regio, en per geloof.

Symboliek: van de linker ringvinger werd er gedacht dat dit de enige vinger was die direct in verbinding staat met het hart. Deze verbinding werd ‘vena amoris’ genoemd en het gebruik werd gelinkt aan de Oude Egyptenaren evenals aan de Romeinen.

Geloof: In België draagt men de trouwring aan de linker of aan de rechter ringvinger en dit afhankelijk van de regio waar men woont. In Nederland dragen de Katholieken de trouwring officieel links en de Protestanten rechts.

Praktisch: Sommige mensen kijken naar de praktische kant. Afhankelijk van het dominante hand wordt dit dan links of rechts gedragen. Rechtshandige dragen de ring dan aan hun linkerhand om bv. niet in de weg te zitten tijdens het schrijven, om niet beschadigd te geraken tijdens het werk.

Trots: Sommige mensen kiezen dan weer om hem wel aan de dominante hand te dragen. Dit om de ring zelf vaker zien, maar waar de ring zelf beter opvalt bij andere mensen.

Onze laatste nieuwe collectie: Atelier P, een tijdloze collectie. Deze collectie gaat terug naar de roots, de ambachtelijke vervaardiging van hoog kwalitatieve trouwringen in edelmetaal en dit in eigen ontwerpen.

De ringen van Atelier P. kunnen in 4 thema’s verdeeld worden:

  • de retro collectie
  • de trendy collectie
  • de timeless collectie
  • de engagement collectie

Dit allemaal zorgt ervoor dat we voor elke vinger een juiste ring kunnenaanbieden.

share

Gerelateerde blogs

Marco Bicego nieuw te Zottegem Juweliers Paul

MARCO BICEGO NIEUW TE ZOTTEGEM

Marco Bicego nieuw te Zottegem Juweliers Paul

LADIES NIGHT!

Een exclusieve shop avond op 25 november van 18u-21u in onze vestiging te Ninove!

Wouters & Hendrix

Alessandra Dona

Vernieuwde zaak Ninove

Wij verbouwen

No products were added to the wishlist.

Schrijf je hier in

Ladies night! Een exclusieve shop avond van 18u-21u in onze vestiging te Ninove! Schrijf je hier in